0

LED belysning til køkkenet

Køkkenet er et oplagt sted at installere LED belysning. På siden her finder du lidt eksempler på hvordan lysbånd kan anvendes i et køkken.

 

Under køkkenskabe

Den absolut mest populære måde er at opsætte en aluprofil med lysbånd under køkkenskabe. Dermed får man en rigtig god arbejdsbelysning i køkkenet, da hele bordoverfladen er lyst godt og ensformigt op af LED båndet.

Til montering af lysbånd anvendes typisk vores 1m mikro-profil, som let monteres under køkkenskabet med de medfølgende beslag. Vi anbefaler gennemsigtigt cover, hvis du kan montere det så man ikke ser direkte ind i lysbåndet når man sidder ned i køkkenet, ellers matteret cover. 

Da der skal være rigeligt med lys, skal der anvendes vores lysbånd af typen Primær lysbånd.

Et alternativ til vores 1m mikro-profil, er triada-profilen, som gør det muligt at montere 3x 1m lysbånd i samme profil. Til denne profil anbefales supplerende lysbånd.

 

Indirekte rumbelysning

En anden anvendelsesmulighed for LED i køkkenet, er til egentlig belysning af rummet. Har du et køkkenskab, kan du meget let placere lysbånd oven på dette, og lade det lyse op i loftet. Dermed skabes en behagelig indirekte belysning, med rigelig lysstyrke til at lyse hele køkkenet op.

Der behøves ikke nogen aluprofiler til dette formål, da vores lysbånd blot kan lægges oven på køkkenskabet.

Du skal anvende lysbånd af typen Primær lysbånd for at sikre nok lysstyrke.

 

Skabsbelysning

LED lysbånd benyttes ofte hvor andet belysning ikke er let at montere, og ét af de steder er i skabe. I inspirationsbillederne herunder er der et skab med glasmontre som virkelig skaber stemning i køkkenet, men det kan også være i lukkede skabe, hvor lyset først tænder når skabes/lågen åbnes.

Det er meget forskelligt om/eller hvilke profiler der benyttes i skabe. Se vores side med profiler for inspiration ift. dit behov.

Afhæng af ønsker, vil det ofte være lysbånd af typen Dekorativt lysbånd eller Supplerende lysbånd der monteres i skabe.

 

LED i køkken

LED køkken

LED i køkken